Direktlänk till inlägg 23 november 2014

Så mycket bättre 22 november

Av peejay - 23 november 2014 12:44

Dagens huvudperson var Carola, en av våra största artister vi har i sverige. Vi fick en återblick på starten av henne karriär och genombrottet 1983 med främling.

Hon började dagen med att ge alla brev till deras rum och sedan fick dom börja med ett fråge quizz om carola. Det innehöll både frågor och aktiviteter att göra.

Sedan fick dom alla en pytte fläkt var lite symoliskt med tanke på fläktarna i stormvind. Sedan startade lunchen med tolkningar och carola sjöng en bordsbön.


Cajsa Grytt-Det regnar i stockholm

Den började ganska bra men föll lite av en hackig refräng som inte flöt riktigt.


Vi fick se henne som barn i en intervjuv om en låt hon vann en talang tävling med, men tuvärr så resulterade vinsten även i mobbning  i skolan men hon hade då sin pappa som stöttade henne mycket.


Love ANtell-Tommy

Nu äntligen lyckades love lägga en helt egen prägel på en låt något som saknats under tidigare program. Detta blev väldigt bra också, en hit för honom tror jag.


Carola berättade om kärleken till en tjej i toåren och sin glädje över gay publiken i sin karriär. Hon gick även in på intresset för kristendomen som startade hos henne som ung. Och naturligtvis berättade hon om starten på hela hennes resa med Främling i melodifestivalen.


Orup-Främling

Orup gav sig på en av våra största svenska hits i historien, men tuvörr blev detta en ganska platt ballad men att göra om en sådan här låt som sitter så djupt i vår svenska historia är ingen enkel matsch.


Sedan hade Carola fixat dit sin husbil och dom åkte iväg och sjäng gospel i en kyrka som hette strandkyrkan. Sedan uppträdde dom där för publik.


Sedan startade middagen.

Carola berättade om USA karriären som knöckte henne i ungdomen, den blev långt ifrån vad hon trott.


Ola salo-Runaway

Låten var med på skivan med beeges som hon gjorde i usa. Ola gjorde en riktigt tung rocklåt där han nog visade den tyngsta sidan av sig själv musikaliskt som vi sett, riktigt bra.


Carola berättade även om när hon gick med i livets ord, en historia som nog ingen missat från hennes karriär. Intressant att få höra hennes egna ord om detta för första gången.

Hon berättade även om vinsten i eurvision med fångad av en storm vind, en vinst jag tror största delar av svenska folket minns med glädje.


Amanda jensen-Fångad av en stormvind

Hon gjorde en dramatisk låt med bra tyngd och känsla.


Carola prtade om längtan efter kärleken hon hat i  sit liv där man också fick känslan av att det nog varit ganska ensamt på toppen. Att varit en av våra stösta artister under största delen av sitt liv kan nog inte varit helt lätt alla gånger.


Johan familjen-Tokio

Top igen. Han tog en okändare låt och han fick den till sin, han levererade igen som topartisten av tolkningar denna säsong.


Carola och love avsluade sedan kvällen på scenen, ett vädligt intressant program om carola.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av peejay - 17 april 2017 17:22

I lördags fortsatte talang med flera nya talanger som testade lyckan framför jurryn.   Stafmagic (vidare) Tjejen stängdes in i en låda och killarna gjorde hål i den, riktigt snyggt.   Erik Ekestubbe o torbjörn ekestubbe 2 stubbz (vidare) ...

Av peejay - 2 april 2017 13:00

  Igår var det dax igen för rler talanger som testade lyckan framför talang jurryn, och naturligtvis så fick man se mycket bra grejer.   Linea med dansare Coolt att hon redan så ung levererade en hit och fixat egna dansare till sitt nummer. ...

Av peejay - 26 mars 2017 12:02

Igår fortsatte talang med jurryn på plats och alexander bard var som vanligt på hugget, han levererar verkligen i jurryn.   Simon Nicelund Han gjorde det riktigt bra, en stark singer songwriter.   The unruly movement (vidare) Bra dansnum...

Av peejay - 19 mars 2017 11:53

Per och Tilo drog igång säsongen och La gagalya frazer,David Batra, Alexander Bard och kakan intog jurry båset som talang jurryn 2017. Det blev en bra start på säsongen och det blir en spännande vår känns det som. 2010 var jag med själv i talang och...

Av peejay - 12 mars 2017 16:28

Nu är årets upplaga över och robin Bengtsson vann till sist mellon 2017 med   I cant go on, en okej hitlåt men som snappt kommer glömmas bort. Musikvärlden har ändrats en hel del och med en omvärld som ser ut som den gör med en massa hemskheter så...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7 8 9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards