Alla inlägg under februari 2014

Av peejay - 20 februari 2014 16:14

Linda Pira berättar om sitt succéår och hon fick igår grammis för årets nykomling. Med henne var också Maria Forsblom som sammanfattade grammisgalan.

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/grammisvinnaren-linda-pira-om-succe%C3%A5ret-2555449

 

Av peejay - 19 februari 2014 18:57

Gloria Gayner föddes i New Jersey 1949 och är än idag mest känd för denna hiten I will survive som kom 1979. Den fick också grammis för bästa disco låt 1980. Låten är idag en riktig klassiker från 70-talets disco hits.

 

Av peejay - 17 februari 2014 18:27

Timbuktu överraskar rejält på denna nya singel sedan svarta duvor och vita liljor. Förra singel som sagt var en viktig låt i dessa tider och det lät för övrigt som man kunde förväntasig även om den var riktigt bra naturligtvis. Men på denna nya singel så överraskar han genm att gå in på den mer elektroniska vägen och levererar hiphóp för dansgolvet med rejäl tyngd. Riktgt bra och överraskande från Timbuktu! Ny på diggilistan denna vecka.

 

Av peejay - 16 februari 2014 12:52

 

Anders och Nour intog scenen och startade kvällen med Anders i klänning och Nour i kostum ett kul byte. Sedan drog tävlingen igång.


Outtrigger-Echo

Dom levererade en tung scenshow med burar och rök och det var väldigt snyggt hur burarna öppnade sig samtidigt när reseten av bandet kom ut. Dom lyckades med både show och bra hårdrockslåt.


Eko-Red

Dom kom via svensktoppen nästa och kom från norrland. Dom gjorde en riktigt bra elektrolåt med norrländs känsla.


Oscar Zia-Yes we can

Mycket N sync i detta och tv skärmar. Det var en hookig hitlåt som från cheiron studions glansdagar med Backstretboys!


Shirley Clamp-Burning alive

Hon höll sig förvisso i Chirley facket och inget fel i det. Men nu hade hon spetsat till det med mer dramatik och det blev lite mer tyngd i det vilket var bra.


State of drama-All we are

Detta kändes bara platt dom höll inte nu heller.


Cajsa Stina Åkerström-En enkel sång

Hon gjorde deffenitivt ingen låt man kommer minnas. Detta var stendött.


Plöttsligt dök Björn Gustafsson upp som från ingenstans uppe i taket i romerska ringar. Han var kanon bra som vanligt och gjorde här en kul comeback.


Ace Wilder-Busy doing nothing

Efter att skrivit till andra artster stod hon nu på scenen som artist. Hon gjorde en dansshow med en danshit med rmb i botten! Detta kändes verkligen 2014 och det kändes som om hon har mer att ge som artist framöver så det hoppas jag på!


Dr Alban och Jessica Folcker-Around the world

Till tonerna av I like to move it intog dom scenen. Med tungt 90-tals sound levererade Jessica och Alban en reggae pop hit som doftade mr presindets hit coco jambo! Den gick ju som vi nu vet inte vidare men den ligger nu på spotify redan idag så kanske lyckas dom få en hit med denna för den var riktigt bra och kul att se dom tillsammans på scen 2014!


Anders och Nour hyllade os guldet och sedan fic kvi se sutji the musical och här dök även Johan glans upp och björn gustafsson  fick vara med igen.


Dessa gick sedan vidare till andra omgången

Outtrigger

Ace wilder

state of drama

oscar zia

Dr alban och jessica folker


Alice babs hedrades med andledning av sin bortgång  hon var med i festivalen 1958.


Direkt till final gick sedan oscar zia och han fick uppträda igen.


Till andra schansen gick

outtrigger

state of drama


Till final gick slutligen Ace wilder som fick avsluta kvällen. Här har vi nog en artist och låt som skullefunka i euroivison tror jag och framför allt en artist som debuterar och som känns spännnande att få följa framöver.

 



Av peejay - 16 februari 2014 12:30

Igår gjorde han så comeback tillsammans med Jessica Folker och dom gjorde det riktigt bra även om dom inte tog sig hela vägen, men så här kunde det se ut under Albans storhetstid på 90-talet. Här uppträder han live någonstans i världen för enorm publik.  Han var en av våra största arister på dansscenen och stor världen över under 90-talet!


Av peejay - 15 februari 2014 16:32

Dr Alban var med i skavlan igår och pratade om sin karriär en intervjuv som är den första han gjort på många år. Han pratade naturligtvis även om hans medverkan i kväll i melodifesivalen, och med på skavlan var även Nenneh Cherry som uppträdde med sin nya låt everything och hon överraskade tycker jag. Hon lät väldit bra med en soul låt med ett skönt beat och en malande refräng som funkade helt okej. Hon kanske inte får direkt en jätte hit med dennna men kul att hon kommer tillbaka nu eftrer nästan 16 år.

    



Av peejay - 15 februari 2014 14:22

Igår intervjades Jessica Foker och Dr Alban om repet inför kvällens  uppträdande ikväll med sin låt around the world. Det blir en spännande kväll i festivalen ikväll och hoppas att dom gör en kanon show och kanske till och med tar sig till finalen. Dom har båda haft stora karrirer Jessica släppte sin debut skiva 98 och albans karriär var under hela 90-talet då han gav oss stora hits som its my life och look whos talking för att nämna några. Ikväll känns det som det kan gå hur som helst för dom men oavsett så är dom med och kan dom både bjuda på nostalgivibbar och även kännas 2014 då ka det kanske gå hela vägen till final men kul hur som helst att dom uppträder tillsammans ikväll resten får vi se!



Av peejay - 14 februari 2014 18:11

I morgon uppträder hon igen på scenen och hon gör det tillsammans med ingen mindre än Dr Alban i Melodifestivalen. Förra året släppte hon singel who am I men sedan blev det inte så mycket mera så förhoppningarna är att hon efter detta drar igång det hela på riktigt. Hoppas hon släpper album snart och tillsammans med Dr Alban kommer hon säkerligen bjuda på 90-tals nostalgi i morgon. Jessicas artistresa startade redan året 1998 när hon slog igenom med denna stora hit Tell me what you like som blev en riktigt stor hit både här hemma och i frankrike och Norge bland annat. Låten gjordes av Dennize Pop och Max martin som var några av  dom största hitmakarna under hela 90-talet.

    

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards