Alla inlägg under mars 2012

Av peejay - 15 mars 2012 20:32

Jag har tidigare skrivit om Javieras debut i melodifestivalen 2000 med låten varje timma var minut, och 2002 var det dax igen. Denna gången tävlade hon med balladen No hay nada mas och hon kom på sjätte plats denna gång.

Låten var skriven av Lars Diedricsson och Javiera, dom tog sig till final med låten och i finalen kom dom på sjätte plats.

Hon släppte även sitt debutalbum detta år, som hette Javiera.

 


Av peejay - 12 mars 2012 20:47

Låten som legat på youtube sedan september börjar ta fart nu, Basto är en holländsk dj vad jag förstår som nu börjar få fart på sin karriär med denna låten som ligger under Nrj´s mest spelade låtar denna vecka.

Melodin som spelas i låten sätter sig direkt och det bådar gott tycker jag, den känns också mycket sommar!

 

Av peejay - 12 mars 2012 20:34

En techno hit med rejäl speed, sedan vet jag inte om det är meningen att det ska låta som den är från radio eller om den är en version som är där ifrån men radiorösten gör sig väldigt bra tillsammans med låten. En techno låt med bra och ösigt tempo!

Ny på diggilistan är den ialla fall denna vecka!

 

Av peejay - 11 mars 2012 13:47

Tony har strulat till det för sig igen och riskerar avsked, men Reidar försöker hjälpa honom medans överstyrman Janke har tröttnat på Tonys alla struligheter. Men Tony har även saker att säga som kan ställa till det förJanke också. Reidar försöker här hjälpa Tony att fåp behålla jobbet men kommer han att sköta sig?

Gustav och Gerd har det inte heller så lätt ihop och han vill veta var Gerd har fått pengar till operationen ifrån 75 000.

Rebecka och Rolf bråkar och hon tycker han har spårat ur kan man säga.

Reidar har lovat Elenor att resa mne naturligtvis är det jobbet som tuvärr går före som vanligt och nu har hon börjat tröttna på honom.

Ett larm går i kylrummet men varför, det är inte vad man tror först precis.

Björn Lindman ser Elenor på ute på däck men vad gör hon där? Rederiet gick mellan 1992 till 2002 och är en av dom största tv serierna som gått på svt.

Bland skådespelarna ser vi bland annat Gustaf sjögren som spelades av Bert åker Varg, Tony spelades av Kenneth Söderman, Reidar spelades av Gösta Prüselius, Gerd spelades av Wallis Grahn och Elinor spelades av Gabby Stenberg.

Av peejay - 11 mars 2012 12:05

Finalkvällen startade med 2000-talets vinnare ohc Sarah Dawn Finer öppnade med en låt med en text om Baku tillsammans med dom andra programledarna. 

Igår hjälpte även internationella jurryn till med röster.

Eric Saade bjöd på show med en remix av Popular och Hearts in the air och Hotter than fire.

David Lindgren-Shout it out

Säkert stabilt äntrar han scenen och stativet, för att sedan explodera i en dansshow med sina dansare. Han toppar med breakdance på hög nivå!


Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern-Jag reser mig igen

Thorsten reser sig igen och gör ett personligt framträdande. Låten är som sagt inte den bästa men Thorsten är bra och förtjänar respekt. Eget och personligt.


Dead by april-Mystery

Med rök och trummorna på max levererar dom en rejäl rockshow med en låt som växer!


Lisa Miskowsky-Why start a fire

Ett bra framträdande som sist, låten är skön och har ett skönt sound.


Top cats-Baby doll

Det fortsätter att svänga om Top cats, men trotts orginalitet är inte detta en låt vi skulle skickat. Det är 2012 och det krävs mer uppdaterat sound, precis som årets vinnare loreen har.


Loreen-Euphoria

Hon levererar på hög form, mystik och skön basgång, och åter en show på högsta nivå!


Ulrik Munther-Soldiers

Ulrik har talang absolut men detta är ingen bra låt. Jag hoppas få höra vassare saker i framtiden om han lyckas fortsätta.


Björn Ranelid och Sara Li-Mirakel

Årets mest omtalde låt är tillbaka! Björn lvererar poesin på top igen, och Sara lägger refrängen klockrent! Galet och roligt som sist!


Molly Sandén-Why start a fire

Balladen sitter som den ska och helheten är bra som sist, bra molly.


Danny Saucedo-Amazing

Han framträdande är lysande och amazing som sist, men han skulle inte haft en schans i eurovision tror jag.


Vi fick sedan dom internationella jurry rösterna ohc Loren hamnade i top efter dessa röster, vilket var väntat.


Helena Bergströms karaktär Marian kom till globen.


Helena paparizou bjöd sedan på show med en egen cool version av Popular, förra årets vinnare.

Sedan kom tittarnas röster och Loreen och Danny kom i topp. Loreen vann sedan vilket var tur här har vi en vinnare av internationell klass tror jag!

Hon avslutade med vinnarlåten på top! När hon avslutade kvällen med låten tändes ett hopp om att detta kan faktiskt gå vägen, mycket kan naturligtvis hända men nu har vi alla förutsättningar tror jag. En danslåt med det senaste soundet och med den mystik som gäller nu inom dansmusiken. Hon gör ett framträdande som för tankarna till Madonnas video Frozen och det vill inte säga lite!

Jag vill bara avslutade årets svenska melodifestivalbloggande med att säga Stort grattis till Loreen och lycka till, en spänande vår kommer det absolut att bli!

 Finalens placeringar  

1. Loreen – "Euphoria"


2. Danny – "Amazing"


3. Ulrik Munther – "Soliders"


4. David Lindgren – "Shout It Out"


5. Molly Sandén – "Why Am I Crying?"


6. Top Cats – "Baby Doll"


7. Dead by April – "Mystery"


8.Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern –  "Jag reser mig igen"


9. Lisa Miskovsky –  "Why Start a Fire"


10. Björn Ranelid feat. Sara Li – "Mirakel"


Av peejay - 10 mars 2012 22:04

Med det senaste dance soundet tog Euphoria Loreen till vinsten! Nu gäller det i Eurovision i Maj stort lycka till Loreen!

   

Av peejay - 10 mars 2012 16:31

I kväll klockan 20.00 smäller det! Finalen av Melodifestivalen 2012 startar, en väldigt spännande final där det känns som om allt kan hända!
Personligen anser jag att vi skulle behöva skaka om i Eurovision och i år har vi tycker jag tre potetiella bidrag som jag tror att ingen glömmer efteråt. Loreen, Björn Ranelid och Dead by April har alla tre bidrag som jag tycker är låtar som har både hit potetial och som samtidigt sticker ut ifrån mängden. I musikvärlden idag handlar det mycket om att dra på gränserna och detta är artister som i år vågat göra det i melodifestivalen.

Klockan 20.00 startar finalen i svt1 se finalen med humor och glädje Sverige! 

Ikväll får vi se vad som händer.

  

 

Av peejay - 9 mars 2012 20:19

1994 slog sångerskan Ardis igenom med Aint nobodys business som blev en stor hit, och hon släppte även hits som Shutgun med flera. Hon kom ifrån caribiska ön Dominica och hon bodde här i Sverige, det har varit väldigt tyst om Ardis i många år men vad jag förstår så bor hon kvar här fortfarande.

Aint nobodys business är en låt man minns och hennes speciella sångsätt gav henne en egen stil inom 90-talets hit musik.

 

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards