Alla inlägg under januari 2012

Av peejay - 9 januari 2012 21:16

Tuvärr hittade jag ingen ny bra musik denna vecka men jag passar på att lägga upp Labyrints låt jag vill ha dig som dom körde i nyhetsmorron i tv4 i torsdags. En skön reggae låt som funkade alldeles utmärkt.

Dom körde även låten Ortens favoriter, men denna var den bästa tycker jag.


Av peejay - 8 januari 2012 14:35

tv4.se ligger en intervjuv med Pandora den stora eurotechno drottningen från 90-talet som nu är tillbaka. Hon gav en bra intevjuv och körde sin nya låt Why som var riktigt bra. Ingen dansrykare men en fräsh hitlåt som jag tror kan funka bra framöver.

Hon sjöng även en ballad som hette Until the hurt is gone, bra sång men den var lite väl seg tuvärr. Hon gjorde även ett medley akustiskt på sina gamla hits som faktiskt lyckades svänga riktigt bra fast det var akustiskt, bra jobbat Pandora!


  Här är lite nya bilder på Pandora och under ligger länken till tv4 

 

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=pandora_med_medley_av_sina_storsta_hits&videoid=2134355

Av peejay - 8 januari 2012 13:00

Under detta året kommer jag att lyfta fram många filmer från 2002, eftersom det är tio år sedan nu och det börjar bli relevant att lägga up dom som veckans svenska nostalgifilm. Jag börjar med denna filmen Klassfestens av Måns Herngren och Hannnes Holm.

Allt börjar med att vi får se Magnus och Hillevi som unga när dom ska rymma tillsammans och dom är kära och glada, dom kysser varann och Hillevi rusar på tåget medans Magnus inte vågar sticka som det var tänkt allt går så fort och snart är hon borta.

Tiden har gått och Magnus är nu 36 år gammal och är gift och har barn . En dag får han en inbjudan till en återföreningsfest för nian. Han bestämmer sig till sist för att gå dit, samtidigt som han hoppas innerst inne att Hillevi ska dyka upp. När han kommer dit möter han dom gamla klasskompisarna och minnen väcks till liv, åren har gått och mycket har hänt.

Hillevi dyker mycket riktigt upp senare på kvällen och Magnus gamla känslor väcks till liv igen, vilket inte blir helt okomplicerat.

Klassfesten är en film med både humor och allvar, om en återträff som väcker mycket olika känslor.

 

Björn Kjellman - Magnus

Inday Ba- Hillevi

Cecilia Frode - Lollo, Magnus fru

Lisa Lindgren - Jeanette

Mikael Almqvist - Hasse

Ulf Friberg - Tommy

Henrik Hjelt - Ove

Johan Ehn - Jonas

Jessica Forsberg - Pia

Ingrid Luterkort - Fröken

Urban Bergsten - Leffe lort

Frida Öhman - Alva, Magnus och Lollos dotter

Oscar Taxén - Unge Magnus

Sacha Baptiste - Unga Hillevi

Anders Timell - Fabbe

Filmen är gjord av Måns Herngren och Hannes Holm

Av peejay - 6 januari 2012 20:03

Cher känner nog alla till hon har en riktigt lång karriär bakom sig, och 1998 slog hon igenom även på dansgolvet med hiten Belive. Det blev en av dom bäst säljande singlarna någonsin enligt wikipedia i alla fall. Hur som helst den sålde väldigt bra och blev en stor hit, och hon fick en grammis för bästa "Dancerecording". Hon fick grammis och nominerades till årets album.

Albumet håller än idag och det hade många bra låtar, Cher fick ett riktigt uppsving i sin karriär och nådde en ny publik  i och med denna låten och albumet Belive.

   

Av peejay - 5 januari 2012 20:24

1992 fick gruppen One more time sitt stora genombrott med låten Highland och 1996 kom dom med i Melodifestivalen med balladen Den vilda. Gruppen bestod av Nanne Grönwall, Peter Grönwall och Maria Rådsten. Dom vann Melodifestivalen med denna låt och fick repressentera Sverige i Eurovision song contest som var i Oslo detta året. I Oslo var låten storfavorit och dom kom sedan på tredje plats i tävlingen, Den vilda är en bra ballad med folklig ton i botten, och den funkar perfekt utan att bli tråkig trots det lugna tempot.

   

Av peejay - 2 januari 2012 14:10

Det har kommit dåligt med bra nya hits denna vecka men på p3´s låtlista idag finns Rebecca ochFiona med låten Jane done. Jag har hört om denna grupp ett tag och när jag hör denna låt som rullat en del i p3 så låter det som att vi kan få höra mer utav gruppen under 2012. Det känns som dom har ett fräsht sound och ett genomtänkt grupp koncept.

Deras album  kan nog även vara  bra tror jag.

   

Av peejay - 1 januari 2012 12:58

Jag startar året med filmen Sällskapsresan 2 Snowroler som veckans svenska nostalgifilm. En passande film efter nyårsafton.

Denna gång ska Stig Helmer och Ole på resa tillsammans efter att dom lärde känna varandra på Canarieöarna, nu åker dom till alperna och ska fira nyår. Detta trotts Stig Helmers oroliga mamma.

Resan börjar inte särskilt bra, det har blivit fel vid bokningarna och för att hinna få i ordning allt så gömmer dom snökedjorna och gästerna får tjuta upp bussen uppför berget.

På resan finns också två trevliga tjejer som dom träffar, och familjen Jönsson med den stressige pappan Göte som minst sagt är upprörd över hela situationen med snökedjorna och att dom har fått tjuta upp bussen uppför berget. Björn Granath som spelar Göte gör nästan hela filmen till vad den är.

Stig Helmer har naturligtvis otur som vanligt och få hela sitt bagage utsprutat av snöslungan när han hjälper en engelskmannen Algi genom att sitta på han baklucka på bilen när han ska ta sig uppför backen. För detta få han Snowrolers pris stavfelet för den roligaste tabben den dagen. Stig Helmers antika skidutrustning är kanske inte heller i sin bästa form om man säger så.

 

I filmen finns också Brännström och Hedlund som kommit dit för att ta bilder till en reklampanj för den svenska folkskidan. Två norrlänningar som även dom gör en stor del utav filmen.

Snowroler är en riktig klassiker med flera klassiska och minnesvärda scener och karaktärer, och likadant som den första filmen så hör denna till klassikerna inom svensk film. Lasse Åberg har träffat precis rätt och det är en film där alla kan känna igen sig på olika sätt.


Den klassiska scenen i filmen är ändå fotoautomaten, familjen Jönnson har naturligtvis glömt foton till liftkorten så dom måsten fixa nya i fotoautomaten. Men eftersom Göte är så snål så vill han fixa in alla fyra på en karta med korten genom att alla rusar in efter varandra på en omgång tagningar.

I rollerna bland annat

Lasse Åberg, Jon Skolmen, Björn Granath Klasse Möllberg och Staffan Ling

Filmen är reggiserad av Lasse Åberg och Peter Hald

Manuset är skrivet av Bo Jonsson och Lasse Åberg   

 



 
 
 
 

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards